Dutch_apple_pie_Sub_Rosa_Chiang_MaiHet Oosten van Nederland is een bijzondere regio. Vergeleken met grote andere delen van het land is het er rustiger en ruimtelijker. De mensen zijn wat anders en zo ook het dagelijks leven. Toch is het een streek met veel cultuur die bovendien veel interessante karaktereigenschappen heeft. Dit geldt op culinair gebied al net zo goed. Een aantal van de meest geliefde soorten vlees en worst komen voort uit dit gebied. In de omgeving zijn er dan ook een aantal bedrijven die vele van deze producten produceren en zorgen dat iedereen hier zoveel mogelijk van kan genieten. Maar wat zijn nu eigenlijk typische streekproducten uit Oost-Nederland?

Boeren Kookworst

De naam zegt het al, dit product vindt zijn oorsprong op het platteland. Het wordt gemixt met de juiste hoeveelheid zout en kruiden om een authentieke smaak te creƫren.

Voorster Ham

Door de bijzondere manier waarop deze ham bereid wordt duurt het om en nabij een jaar voordat het daadwerkelijke product klaar is. Daarnaast zitten er een aantal toevoegingen bij zoals tijm en kruiden die de smaak nog beter maken.

Twentse Bak leverworst

Deze worst is bijzonder door het speciale mengsel aan ingrediƫnten wat er aan toegevoegd wordt. Dit product komt uit de streek Twente en gaat prima samen met brood of bij bepaalde maaltijden.

Bloedbrood

Origineel komt dit uit de provincie Gelderland. Het wordt gegaard maar niet voordat er bepaalde kruiden zoals anijszaad en kruidnagel aan worden toegevoegd.

Gelderse Rookworst

Ook de Gelderse Rookworst komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Gelderland. Dit is tegelijkertijd een van de bekendste producten uit het Oosten en de Gelderse Kookworst vindt dan ook in het gehele land gretig aftrek.

Uiteraard zijn er nog talloze klassieke producten uit het Oosten van het land afkomstig zijn. De ene is wat bekender dan de andere maar allemaal hebben ze wel iets bijzonders. Voor de echte fijnproever is het dan ook echt genieten in deze streek.