rfm00517704d04d1bIn Almelo is op culinair gebied meer dan voldoende te beleven. De plaats zelf is niet klein maar ook niet heel erg groot en toch is er een ruime keuze aan horecagelegenheden om eens een hapje te gaan eten of iets te gaan drinken. Vooral in het centrum is het aantal etablissementen vrij groot.

Zo ligt bijvoorbeeld in de Kerkstraat een restaurant waar je kunt genieten van een echt huiskamergevoel. De vele zoete lekkernijen op de kaart maken dit voor de fans van zoetigheden de place to be in Almelo. Nog een straat waar een aantal prima horeca gelegenheden te vinden zijn is de Grotestraat. De variatie is groot waardoor er voor ieder type bezoeker wel iets te vinden is. Er is een koffiehuis waar je vrij goedkoop heerlijk kunt eten en drinken. Even verderop in de straat is er een typisch lokaal waar de lekkerste alcoholische dranken gecombineerd kunnen worden met een goed hapje eten. Een andere optie in de Grotestraat is om een echte Amerikaanse belevenis te hebben. Het hier gevestigde restaurant serveert gerechten in de typische stijl van de Verenigde Staten en buiten dat het eten lekker is staat dit restaurant garant voor een leuke avond uit.

Naast bovengenoemde zijn er meerdere andere plaatsen in het gezellige Almelo om eens uit te proberen. Zo zit er een goed Steakhouse in de haven en een Grand Cafe wat de moeite van het bezoeken meer dan waard is op het Prinses Amaliaplein. Andere opties zijn om van de Franse of Italiaanse keuken te proeven, omdat er ook twee restaurants zijn met als specialisatie de keuken van deze Zuid-Europese landen. Misschien denk je van wel, maar dit is nog lang niet alles. Er is veel meer te ontdekken maar het is eigenlijk het leukste om dit geheel op eigen houtje te doen.