Credit Photo: Paul Winch-Furness / www.paulwf.co.ukIeder jaar weer worden er door vele verschillende websites, bladen en andere media lijsten gemaakt met de beste restaurants in Nederland. Allen zijn zij toonaangevend op culinair gebied, al geldt dat voor de een wel degelijk wat meer dan voor de ander. Toch zijn er een aantal namen die steevast terugkeren in nagenoeg al deze lijsten. Het kan dan ook niet anders dan dat deze restaurants garant staan voor echte kwaliteit. Vaak behoren ze al meerdere verkiezingen op rij bij de top klasseringen en natuurlijk wil men deze plek koste wat het kost niet verliezen. In deze lijst staan een aantal van die namen.

Beluga

Dit is Maastricht gevestigde restaurant onderscheid zich door steeds iets nieuws te bedenken en daarmee de gasten alsmaar weer te verrassen. Met bijzondere gerechten is het nooit saai om hier te eten en mede daarom vinden we deze gelegenheid in vele lijsten terug.

De Librije

De meeste mensen zullen ongetwijfeld al weleens van deze naam gehoord hebben. Het staat al jarenlang garant voor een van de beste culinaire hoogstandjes van Nederland. Met vele niet te evenaren gerechten op de kaart is het immens populair.

Ciel Blue

Dit restaurant bevindt zich in het Amsterdamse Okura Hotel. De kaart bestaat uit bepaalde Oosterse gerechten gecombineerd met een aantal prima smakende keuzes voor de variatie. Ondanks dat het niet goedkoop is weerhoudt dit menigeen er niet van hierheen te gaan om te genieten van de bijzondere smaken die hier geproefd kunnen worden.

Inter Scaldes

Gelegen in het kleine Kruiningen in Zeeland, toch al een provincie die bekend staat vanwege het zeer goede eten en de uitmuntende restaurants, is Inter Sclades een van de toprestaurants van Nederland. Deze gelegenheid is steevast terug te vinden op de meest uiteenlopende lijsten van beste restaurants die ons land te bieden heeft. Dit is niet zonder reden, het eten is hier geweldig.